Over ons

Organisatie

Stichting Cicero (Collectief Initiatief voor Creatief en Educatief Reuma Onderzoek) is opgericht door (internist-) reumatologen en klinisch immunologen in de regio Zuid-West Nederland. De stichting heeft als doel het bevorderen van kennis en kwaliteit van behandeling van patiënten met reumatische ziekten, en het bevorderen van de samenwerking in de regio Zuid-West Nederland met betrekking tot zorg, wetenschappelijk onderzoek en nascholing. Cicero organiseert onder andere refereeravonden voor de reumatologen, klinisch immunologen, arts-assistenten en wetenschappers uit de regio.

Stichting Cicero is een samenwerkingsverband tussen reumatologen verdeeld over 11 ziekenhuizen. Samen zijn zij een wetenschappelijk onderzoek gestart naar de ziekte artritis psoriatica. Dit doen zij onder de naam Depar. Dit is een register dat is opgezet om meer inzicht te krijgen in het beloop van artritis psoriatica en de behandeling van de ziekte te verbeteren. Meer informatie over Depar vindt u hier. Daarnaast is er ook een dagelijks management wat zich bezig houdt met deze studie. Deze contactgegevens kunt u hier terugvinden.

Visie CICERO
Artikel 2 van de statuten:
Sub 1. De stichting heeft ten doel:

a. Het verruimen van kennis van de reumatische ziekten.
b. Het verhogen van de kwaliteit van behandeling van patiënten, lijdende aan reumatische ziekten
c. Het verrichten van al hetgeen tot het vorenstaande bevordelijk kan zijn of daarmee rechtstreeks of zijdelings verband kan houden, alles in de ruimste zin.

Mission statement
Artikel 2 van de statuten:

Sub 2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door
a. Het bevorderen en verrichten van wetenschappelijk onderzoek
b. Het bevorderen van samenwerkingsverbanden tussen de reumatologen in Zuidwest Nederland met betrekking tot zorg, onderzoek en nascholing.

Onderstaande ziekenhuizen werken samen binnen het Depar-project:

De volgende specialisten werken mee aan het onderzoek: