STAMP

STAMP staat voor Strategy therapies aiming at Mininal Disease Activity (MDA) in Patients with Psoriatic Arthritis (PSA). 
image
Behandelstrategieën gericht op Minimale Ziekte Activiteit in Artritis Psoriatica.

Een wetenschappelijk geneesmiddel onderzoek wat zich richt op het vergelijken van twee verschillende soorten behandelstrategie bij patiënten waarbij zeer recent Artritis Psoriatica (PsA) is vast gesteld.

In de studie worden 2 soorten behandelstrategieën vergeleken namelijk de reguliere behandeling die nu wordt toegepast door reumatologen in vergelijk met behandeling waarbij gestart wordt met secukinumab, een IL-17A blokker, die normaal pas later in de behandeling wordt gegeven. Daarbij is het streven om zo snel mogelijk MDA te bereiken. MDA staat voor minimal disease activity of wel minimale ziekte activiteit.

Elke 3 maanden wordt gekeken of de uw ziekte voldoende heeft gereageerd op de medicatie. Aan de hand van zowel lichamelijk onderzoek als ook vragenlijsten ingevulde door de patiënt wordt de score voor wel of geen MDA berekend.  Indien MDA is bereikt dan blijft u dezelfde medicatie gebruiken, indien MDAS niet is bereikt wordt de medicatie aangepast. De studie duurt voor u 1 jaar.

Sitemap

Postadres: Erasmus MC

Afd. Reumatologie – Nb-852; t.a.v. Cicero DEPAR Antwoordnummer 55
3000 WB Rotterdam
Nederland

depar@erasmusmc.nl kvk: 24425234
rsin: 818790428

CICERO staat voor:

Collectief Initiatief voor Creatief en Educatief Reuma Onderzoek

Meer informatie:

Created by Blijnder.nl