DEPAR Patiƫnten

Wat is DEPAR?

DEPAR, Dutch south west Psoriatic Arthritis Registry, is een register opgezet door de organisatie Cicero Reumatologie, een samenwerkingsverband van reumatologen werkzaam in 11 verschillende ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland. Door middel van een wetenschappelijke studie willen de reumatologen met behulp van DEPAR meer inzicht krijgen in het verloop en de behandeling van artritis psoriatica.  Hiervoor zullen alle patiënten met artritis psoriatica uit de samenwerkende ziekenhuizen in het DEPARregister worden opgenomen en drie jaar lang gevolgd worden.

Momenteel is de ziekte goed te behandelen. Verschillende behandelmogelijkheden staan ons hiervoor ter beschikking, maar het is onduidelijk welke behandeling het beste is.  Door de concentratie van patiënten in studieverband verwachten de samenwerkende reumatologen tot dé beste behandeling van artritis psoriatica te komen en zo het verloop van de ziekte in positieve zin te kunnen beïnvloeden.
 

Als u artritis psoriatica heeft, wilt u natuurlijk weten wat onze studie inhoudt, weten wat de ziekte precies inhoudt, wat de mogelijke klachten zijn en hoe de ziekte verloopt in de tijd